EVDSZ Szolidaritási Nyilatkozat
Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) figyelemmel kíséri az AUDI HUNGÁRIA FÜGGETLEN SZAKSZERVEZET működését és megismertük a munkavállalói követeléseket, melynek elérése érdekében jelenleg is sztrájkot folytattok! Támogatjuk a szakszervezet és a sztrájkbizottság által – a munkavállalók érdekében – megfogalmazott és képviselt bér- és szociális követeléseket.

Szervezetünk példaértékűnek tartja azt a széleskörű munkavállalói támogatást, mely alapján vívjátok ezt a munkaharcot! Elismeréssel és óriási szimpátiával figyel rátok egy egész ország. Harcotokban számíthattok az EVDSZ és számos tagszervezetének – további – kiállására is. Támogatjuk a követeléseiteket és szolidárisak vagyunk a tagjaitokkal, az Audi munkavállalóival, akik bátorságból, áldozatvállalásból és példamutatásból jelesre vizsgáznak!

 

Tiszteljük azt az összefogást, ami a munkavállalói érdekek érvényesítése érdekében létrejött nálatok, és bízunk a széleskörű támogatással övezett sztrájk sikerében! Tudjuk, hogy a kollektíva harca tovább erősíti és táplálja az együvé tartozás érzését.

 

Felszólítjuk a munkáltatót, hogy félretéve az erőfitogtatást, törekedjen a munkabéke helyreállítását célzó érdemi párbeszédre! Felhívjuk a munkáltató figyelmét arra is, hogy szakszervezeti szövetségünk elutasít minden, a munkavállalói jogok gyakorlását, annak képviseletét ellehetetlenítő, a dolgozók lejáratását, megfélemlítését, vagy a sztrájkban résztvevők megtorlását célzó bármely fellépést!

 

Segítünk, hogy az Audi Hungária munkavállalóinak harcáról minél szélesebb körben tájékozódhassanak azok, akik hasonló harcot vívnak a multikkal, a tőkésekkel és a kizsákmányolást kiszolgáló munkáltatókkal szemben.

 

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége nem csak egyetértését és szolidaritását fejezi ki a sztrájkolók által megfogalmazott követelések jogossága mellett, hanem felkéri tagszakszervezeteit, hogy – aki még nem tette – a szolidaritását írásban és egyéb formában is fejezze ki irányotokba!

 

Az EVDSZ-ben továbbra is figyelemmel kísérjük az érdekvédelmi harcotok alakulását, és kérjük, szükség esetén keressetek bennünket bizalommal esetleges támogatási igényetekkel!

Kérjük, hogy a szolidaritási üzenetünket ismertessétek meg a sztrájkoló kollégáitokkal!

 

Kívánunk Nektek sok sikert és az EVDSZ jelszavával üzenjük, hogy

                                        

 EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

 

 

Budapest, 2019. január 26.

dr. Szilágyi József sk.

EVDSZ Elnök