Állandó változások között a szakszervezetek
2018. június 27.
Nem jó a szakszervezeteknek, hogy kevés fiatal csatlakozik a munkavállalói érdekképviseleti munkához. Az országos háromoldalú megállapodásokra szükség lenne, és a Paks2-beruházás még sok feladatot fog adni a PADOSZ-nak.

Többek között ezekről beszélgetett exkluzív interjúban Lőrincz Lászlóval, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete elnökével a munkaügyek.org.

– A 30-35 év alattiak alig kommunikálnak egymással, vagyis más fórumokon, elsősorban online, virtuális világban. Azonban erre a helyzetre a szakszervezeteknek nincsenek jó válaszaik – mondta a munkaügyek.org-nak a PADOSZ elnöke, aki bevallotta, bizonytalan abban, hogy ha a szervezete egy facebook-oldalt működtetne, az megoldás lenne-e arra, hogy a fiatalabb munkavállalókat elérjék. Mint mondta Lőrincz László, ő maga a személyes kommunikációt többre tartja, és bár nagyon sok fiatal tagja van a paksi szakszervezetnek, azt tapasztalja, nem akarnak ifjúsági tagozatot alakítani.
– Van veszélye a kiöregedésnek a szakszervezeti mozgalomban, és nincs utánpótlás, de látok sok fiatal tagot, akik hajlandóak tenni a szakszervezetért – hangsúlyozta az elnök, egyúttal hozzátette, az is igaz, hogy minden szervezet annyit ér, amennyit a tagjai.

A háromoldalú egyeztetések jelenleg állnak
Lőrincz László szerint a kormányzat, munkaáltatói szféra és a munkavállalói oldal között korábban jól működő háromoldalú egyeztetések nagyon hiányoznak.

– A most kialakított rendszer egy papíron lévő, de nem gyakorlatias, a mindennapi problémákat kerülő rendszer. Amikor nem tudnak a felek egy országos bérmegállapodást számszerűsíteni, az nem jó, ebből egy helyi szervezet nem tud semmit hasznosítani – emelte ki a szakszervezeti vezető. Példákat is említett, mint a munkatörvénykönyve kérdései, a felek még mindig nem tudtak előrébb lépni a nyugdíj-korkedvezmény, sztrájkjog, vagy akár a még elégséges szolgáltatások területén.

– Sajnos amíg a felek nem akarják közösen megoldani a problémát, nem lesz előrelépés, nem lesz eredmény – mondta a PADOSZ elnöke, aki megjegyezte, még a különböző ágazatok is mindig arról nyilatkoznak, hogy fontos lenne az együttműködés, de nem igazán megy ez. Lőrincz gyanítja, hogy valószínűleg a kényszer nincs meg a változásra: – Mindenki elvan abban a helyzetben, amiben van. Közös oktatás, képzés, üdültetést is lehetne egyeztetni, és mindenki ácsingózik az állami támogatás iránt. Ezért óriási változások nem fognak történni.

Lőrincz László szerint a kormányzati oldalon összpontosul minden, ezért az érdekérvényesítés szintjei még feljebb tolódnak, és a globalizáció az állami szektorban nem érezteti hatását, ezért azokat a csatornákat kell kialakítani, amely a fő döntéshozót befolyásolhatja.

– Ki kell lépni a helyi szinten való gondolkodásból, az élet rákényszerített arra, hogy mindent országos szinten kell szervezni, ennek pedig az lesz a következménye, hogy ki fog szélesedni a szakszervezeti munka – hangsúlyozta Lőrincz László, aki szerint – emiatt is – a jövőben sokkal több szakértőt kell majd bevonni az érdekképviseleti munkába.

Készülnek Paks2-re
– Bár ez nem egyszerű, szeretnénk majd létrehozni a PADOSZ Paks2 tagozatát – árulta el terveiket a paksi szakszervezet elnöke, aki elmondta, a társaságnál egyelőre a magasan kvalifikált munkavállalókat veszik fel, véleménye szerint ezért sem egyszerű a tagszervezés. Ezzel együtt úgy érzi, el fog jönni az az idő, amikor a munkavállalókban is megjelenik az igény a szakszervezetre, amire a PADOSZ-nál is készülnek. – Az orosz féllel már van megállapodásunk, amely már felkért bennünket a munkavállalói érdekképviseltre – jelentette be Lőrincz László

Forrás: www.munkaugyek.org

 

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok