Csatlakozzatok a szakszervezetek követeléseihez!
2019. január 07.
Támogasd az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságba (OSZD) tömörült szakszervezetek 4 pontos követelését:

 * Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

* Emeljék a minimálbért legalább két számjegyű mértékben, állítsák vissza a cafetériát, rendezzék a közszféra béreit!

* Követeljük a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál!

* Követeljük egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

 

Az Országgyűlés 2018. december 12-én döntött a munkaidő-szervezéssel összefüggő törvények módosításáról, melynek értelmében a munkavállalóknak évente akár 400 órányi túlmunkát kellene teljesíteniük, a munkaidőkeret pedig három évre emelkedne. A tervezett változtatásokról az érintettek képviselőivel, a szakszervezetekkel, a szociális partnerekkel nem egyeztettek.

A munka törvénykönyvének ilyetén módosítása sérti a pihenéshez és egészséges élethez való jogot, illetve veszélyezteti a kormány által sokat emlegetett családi élet szentségét.

Az alábbi képre kattintva éred el azt az oldalt, amelyen magyar állampolgárként Te is kifejezheted támogatásod, egyetértésed az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságba (OSZD) tömörült szakszervezetek 4 pontos követelésével:

 

Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó események
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok