EVDSZ FELHÍVÁS ÖSSZEFOGÁSRA!
2018. szeptember 14.
Felkérjük a várható jövedelemvesztésben érintett vagy értük szolidaritást vállaló szakszervezeti tagokat, munkavállalókat és képviseleti szervezeteket, hogy támogassák követeléseinket.

Az EVDSZ VIII. Kongresszusa megerősítette a szervezet VI. Taggyűlésén a béren kívüli juttatások 2019. évi adójával összefüggésben elfogadott „Állásfoglalás”-át. Közös cselekvési terv alapján történő összefogást h i r d e t e t t  a munkahelyi szakszervezetek felé és megbízta az EVDSZ elnökét, hogy tegye meg a szükséges lépéseket!

Az EVDSZ tiltakozik és fellép

– az érdemi szociális párbeszéd teljes mellőzésével elfogadott,

– a munkavállalói érdekeket súlyosan sértő,

– a szociális ellátási rendszer adókedvezményeinek többségét felszámolni szándékozó és

– nettó jövedelemcsökkenést jelentő,

a jövő évi adó törvények elfogadása és végrehajtása ellen!

 

Felkérjük a várható jövedelemvesztésben érintett vagy értük szolidaritást vállaló szakszervezeti tagokat, munkavállalókat és az őket képviselő szervezeteket, hogy támogassák követeléseinket. Követeljék a kormányzat által korábban felvállalt adókedvezmények és támogatások fenntartását a(z)

– öngondoskodás és egészségmegőrzés

– család és lakhatási támogatás

– munkaerőhiány kezelés

– bérfelzárkóztatás stb.

Kérjük, támogassatok minden akciót, amelyet a szakszervezet(ek) az adójogszabályok megváltoztatásáért, a jövedelmek megőrzéséért illetve annak növelésének elérése érdekében hirdetnek meg! Vegyetek részt minél nagyobb létszámmal az akciókban, az aláírásgyűjtésekben és a megmozdulásokban, mert ezekre a munkavállalói és részben munkáltatói érdekek érvényesítése miatt kerül sor!

Juttassátok el követeléseinket és a véleményeteket a szakszervezet tagjaihoz, minden munkavállalóhoz, családtagokhoz és az ismerősökhöz! Keressétek meg a környezetetekben élő és tevékenykedő országgyűlési és önkormányzati képviselőket vagy bármely döntéshozót és a parlamentbe jutott pártokat, bízva abban, hogy a „józan ész” és a korábban is megfogalmazott kormányzati szándékok győznek a rövid távú napi politikai érdekek felett.

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

dr Szilágyi József s.k.

EVDSZ elnök

 

 

A 2019. évi béren kívüli juttatások méltánytalan megadóztatása ellen tiltakozók egy csoportja az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetségének szervezésében 2018. szeptember 11-én 14:00 órától Budapesten ülésezett.

Ezen az ülésen az MVM TSZSZ tagjai, az ágazati szakszervezetünk több vezetőségi tagja, és más ágazat szakszervezeti képviselői mellett az EVDSZ elnöke is részt vett.

A résztvevők a helyzetértékelést követően a további teendőkről is megbeszélést folytattak, majd a munkamegosztásról döntöttek. Egyeztettek egy esetleges aláírásgyűjtési akcióról és egy szimpátiatüntetés szervezéséről.

A résztvevők várják a többi érintett szakszervezet aktív közreműködését és csatlakozását.

Végül arról született döntés, hogy szimpátia tüntetést tartanak a lengyel kormány önkéntes nyugdíjprogramja mellett valamint tüntetést a béren kívüli juttatások 2019. évi adózásával szemben.

A rendezvény megtartására

2018. szeptember 20.  14 órától kerül sor.

Helyszín: a Lengyel Nagykövetség előtt

Budapest, VI. Városligeti fasor 16. (a Városligeti fasor szervizútján)

Kérjük, hogy minden tagszervezetünk 1-2 fővel képviseltesse magát az összejövetelen!

 

Ismereteink szerint a konföderációk közötti együttműködésről is egyeztetések folytak és az is formálódik. Bízunk benne, hogy egy hatékonyabb és látványosabb konföderációs megjelenésről is beszámolhatunk a közeljövőben.

Kapcsolódó linkek
Letölthető dokumentumok
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó események
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok