EVDSZ KÖZLEMÉNY 2019.01.16.
2019. január 16.
Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) 2019. január 15. napján Szövetségi Vezetőségi ülést tartott, melynek keretében – többek között – az alábbi döntéseket hozta.
  1. Az EVDSZ megerősíti a „rabszolgatörvény” néven elhíresült Mt. módosítás kapcsán hozott állásfoglalását, mind a törvény előterjesztése, mind az elfogadása, mind a tartalma, mind a kormányzati kommunikáció tekintetében.
  2. Az EVDSZ egyetért az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZD) által megfogalmazott 4 szakszervezeti követeléssel.
  3. Az EVDSZ továbbra is részt vesz az OSZD munkájában azzal, hogy álláspontja szerint az OSZD tevékenységének pártpolitikától mentesnek kell lennie, illetve a bizottság munkájában kizárólag szakszervezeteknek, szakszervezeti szövetségeknek és civil szervezeteknek lehet és kell részt venniük.
  4. Az EVDSZ kész a továbbiakban is részt venni minden olyan nyomásgyakorló akcióban, amely a 2. pontban hivatkozott szakszervezeti követelések érvényesítése, az ehhez szükséges tárgyalások előmozdítása és sikeres lebonyolítása érdekében szerveződik a szakszervezetek által. Álláspontja szerint pártpolitikai célok ezeken a rendezvényeken nem kerülhetnek megfogalmazásra, illetve propagálásra.
  5. Az EVDSZ ugyancsak a szakszervezeti követelések teljesülése érdekében kész részt venni egy országos sztrájkbizottság megalakításában és működésében.
  6. Az EVDSZ támogatja az OSZD által 2019. január 18-19. napjára meghirdetett országos tiltakozó akciót és felhívást ad ki a rendezvényeken való részvételre.

 

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2019. január 16.

Kapcsolódó linkek
Letölthető dokumentumok
Kapcsolódó cikkek
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok