EVDSZ PROGRAMALKOTÁS 2018-2023
2018. szeptember 06.

A műhelymunkák célja, hogy előkészítse a szakszervezeti szövetségünk 2018. novemberi tisztújító taggyűlése számára az EVDSZ 2018–2023 időszakának programtervezetét és a program végrehajtásához igazodóan, tegyen ajánlásokat az EVDSZ Alapszabály módosítás(ok) előkészítésére. A határozatokban foglaltak szerint megkezdjük az EVDSZ szakszervezet-politikai ügyeinek megvitatását.

 

Az EVDSZ Szövetségi Vezetősége megtárgyalta és 35/2017. 04.04. sz. határozatában döntött arról, hogy megkezdődjön a 2018. évi V. Taggyűlésen elfogadásra kerülő program előkészítése. A munkafolyamat műhelymunka keretében az alább meghatározott témák mentén induljon el, amely egy ismétlődő, fix időpontban megtartott beszélgetések keretében történjen a szakszervezeti tagok számára teljesen szabadon választható részvétel mellett. Az EVDSZ Szövetségi Vezetősége 2017. május 19-i (határozathozatalt követő) ülésén Elnökségi előterjesztésben megtárgyalta és elfogadta a „Programalkotási folyamat az EVDSZ 2018-2023-as időszakáról” szóló előterjesztést.

 

A határozatokban foglaltak szerint megkezdjük az EVDSZ szakszervezet-politikai ügyeinek megvitatását.
A műhelymunkák – amelyek nyitott Elnökségi ülések keretében történnek – célja, hogy előkészítse a szakszervezeti szövetség 2018. novemberi tisztújító taggyűlése számára az EVDSZ 2018–2023 időszakának programtervezetét és a program végrehajtásához igazodóan, tegyen ajánlásokat EVDSZ Alapszabály módosítás(ok) előkészítésére.

A projektfeladatok téma- és ütemterv szerinti elfogadása a Szövetségi Vezetőség tagjainak feladata.

A műhelymunkákon minden, az EVDSZ-hez tartozó szakszervezeti tag részt vehet! (feltétele a meghívókban foglalt módon történő előzetes regisztráció)

Az EVDSZ Elnökség tagjai folyamatosan felügyelik és vállalásaikkal segítik a feladatok végrehajtását, javaslatok alapján aktualizálják a témákhoz igazodó előterjesztéseket.

A műhelymunka 2017 júniusától 2018 szeptemberéig tart.

A műhelymunka során, a meghirdetett témák megvitatására havi rendszerességgel kerül sor.

Tervezetten, a rendezvények (július, augusztus és január kivételével) minden hónap első hetében szerdai napon (amennyiben ez ünnepnap, akkor a következő szerdán), 10-13 óra között kerülnek megtartásra.

Helyszín: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. földszinti tárgyaló

Az összejövetel témáját vitaindító előadás vezeti be, majd ezt követően kötetlen beszélgetésre kerül sor. Az összejöveteleket – lehetőség szerint - összegzéssel, ajánlások és határozati javaslatok megfogalmazásával kell zárni az SZV számára!

Az egyes műhelymunkák részletes témája, a témakörhöz tartozó tudásbázis az alábbi eseményfelsorolásban az időpontra kattintva érhető el:

Kapcsolódó linkek
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok