EVDSZ Szolidaritási Nyilatkozat
2019. január 28.
Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) figyelemmel kíséri az AUDI HUNGÁRIA FÜGGETLEN SZAKSZERVEZET működését és megismertük a munkavállalói követeléseket, melynek elérése érdekében jelenleg is sztrájkot folytattok!
Támogatjuk a szakszervezet és a sztrájkbizottság által – a munkavállalók érdekében – megfogalmazott és képviselt bér- és szociális követeléseket.

Szervezetünk példaértékűnek tartja azt a széleskörű munkavállalói támogatást, mely alapján vívjátok ezt a munkaharcot! Elismeréssel és óriási szimpátiával figyel rátok egy egész ország. Harcotokban számíthattok az EVDSZ és számos tagszervezetének – további – kiállására is. Támogatjuk a követeléseiteket és szolidárisak vagyunk a tagjaitokkal, az Audi munkavállalóival, akik bátorságból, áldozatvállalásból és példamutatásból jelesre vizsgáznak!

 

Tiszteljük azt az összefogást, ami a munkavállalói érdekek érvényesítése érdekében létrejött nálatok, és bízunk a széleskörű támogatással övezett sztrájk sikerében! Tudjuk, hogy a kollektíva harca tovább erősíti és táplálja az együvé tartozás érzését.

 

Felszólítjuk a munkáltatót, hogy félretéve az erőfitogtatást, törekedjen a munkabéke helyreállítását célzó érdemi párbeszédre! Felhívjuk a munkáltató figyelmét arra is, hogy szakszervezeti szövetségünk elutasít minden, a munkavállalói jogok gyakorlását, annak képviseletét ellehetetlenítő, a dolgozók lejáratását, megfélemlítését, vagy a sztrájkban résztvevők megtorlását célzó bármely fellépést!

 

Segítünk, hogy az Audi Hungária munkavállalóinak harcáról minél szélesebb körben tájékozódhassanak azok, akik hasonló harcot vívnak a multikkal, a tőkésekkel és a kizsákmányolást kiszolgáló munkáltatókkal szemben.

 

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége nem csak egyetértését és szolidaritását fejezi ki a sztrájkolók által megfogalmazott követelések jogossága mellett, hanem felkéri tagszakszervezeteit, hogy – aki még nem tette – a szolidaritását írásban és egyéb formában is fejezze ki irányotokba!

 

Az EVDSZ-ben továbbra is figyelemmel kísérjük az érdekvédelmi harcotok alakulását, és kérjük, szükség esetén keressetek bennünket bizalommal esetleges támogatási igényetekkel!

Kérjük, hogy a szolidaritási üzenetünket ismertessétek meg a sztrájkoló kollégáitokkal!

 

Kívánunk Nektek sok sikert és az EVDSZ jelszavával üzenjük, hogy

                                        

 EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

 

 

Budapest, 2019. január 26.

dr. Szilágyi József sk.

EVDSZ Elnök

Kapcsolódó linkek
Letölthető dokumentumok
Kapcsolódó cikkek
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok