Sztrájkot hirdet három szakszervezet - EVDSZ SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT
2017. október 27.
A Magyar Állami Operaházban működő három szakszervezet 2017. október 28-ra, a Hugenották bemutatójára sztrájkot hirdetett az Erkel Színházban. Az EVDSZ Szakszervezetek támogatja a sztrájkot és szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak! A Magyar Állami Operaházban működő három szakszervezet 2017. október 28-ra, a Hugenották bemutatójára sztrájkot hirdetett az Erkel Színházban. Az EVDSZ Szakszervezetek támogatja a sztrájkot és szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak!

A Magyar Állami Operaházban működő három szakszervezet 2017. október 28-ra, a Hugenották bemutatójára sztrájkot hirdetett az Erkel Színházban. Az EVDSZ Szakszervezetek támogatja a sztrájkot és szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Figyelemmel kísérjük a Magyar Állami Operaházban dolgozók szakszervezetének küzdelmét, melynek célja egy kiszámítható, tisztességes, közalkalmazottakhoz illő egzisztenciális biztonságot garantáló Kollektív Szerződés aláírása. Sajnálattal látjuk, hogy a munkavállalók érdekeit képviselők a sztrájkbizottság megalakítására kényszerültek. Tiszteljük azt a bátorságot, amit a munkavállalói érdekek érvényesülése érdekében tanúsítotok. Bízunk benne, hogy a munkavállalók támogatásával a sztrájkotok, eredményes lesz!

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak! Jelen esetben felháborodásunknak is kénytelenek vagyunk hangot adni, mert azt látjuk, hogy a munkáltató visszaél a hatalmával és diktatórikus eszközökkel kívánja irányítania Magyar Állami Operaház munkavállalói kollektíváját.

Mi abban a demokráciában hiszünk, ahol a SZTRÁJK törvényes, mert az a munkavállalók többségének összefogásával meghirdetett, tervszerűen megvalósított és közösen végrehajtott ideiglenes munkabeszüntetés. A Törvényben meghatározottak szerint a munkavállalóknak, munkaadóknak, valamint szervezeteiknek joguk van ahhoz, hogy egymással tárgyalást folytassanak és annak alapján kollektív szerződést kössenek. Ha a KSZ megkötését a munkáltató elutasítja, a munkavállalók érdekeik védelmében együttesen felléphetnek, vagy munkabeszüntetést tarthatnak!


Szégyenkezve látjuk, hogy egy világhírű intézményben is rákényszerülnek a dolgozók, művészek a sztrájk eszközének alkalmazására! Reméljük, hogy a munkáltató nem sodorja a kollektívát ebbe a méltánytalan helyzetbe és megköti a Kollektív Szerződést!

Elutasítunk minden, a munkavállalói jogok gyakorlásának ellehetetlenítését vagy a sztrájkban résztvevő dolgozók lejáratását, megfélemlítését vagy megtorlását célzó bármely fellépést. Higgyetek az összefogás erejében és ne hagyjátok, hogy a megosztottság, intrika, félretájékoztatás és a félelem gyengítse soraitokat!

Az EVDSZ továbbra is figyelemmel kíséri a fejleményeket. Szolidárisak vagyunk követeléseitekkel és támogatjuk harcos kiállásotokat. Kérjük, hogy a szolidaritási üzenetünket juttassátok el a sztrájkban résztvevő kollégáitok számára is!

Kívánunk Nektek sok sikert és üzenjük, hogy
EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2017. október 27.


dr. Szilágyi József
Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Elnök

Kapcsolódó dokumentumok:

-

-

-

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok