Támogatjuk a követeléseiteket és szolidárisak vagyunk veletek!
2019. március 01.
Az EVDSZ támogatja a fegyveres biztonsági őrség kiszervezésével kapcsolatosan általatok megfogalmazott követeléseket! Elismeréssel és óriási szimpátiával figyel rátok az iparág. Harcotok során, számíthattok az EVDSZ és számos tagszervezetének – további – kiállására is.

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

 

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) folyamatosan együtt él a Paksi Atomerőműben zajló eseményekkel és sajnálattal látjuk, hogy a jelenlegi konfliktus – ami a fegyveres biztonsági őrség kiszervezésben érintett munkavállalói kört érintő egyeztetések eredménytelensége okán alakult ki – mára szinte az egész ország figyelmét is magára vonta és két órás figyelmeztető sztrájk megtartásához vezet.

Tisztelt sztrájkoló Munkavállalók!

Kedves Barátaink!

Az EVDSZ támogatja a fegyveres biztonsági őrség kiszervezésével kapcsolatosan általatok megfogalmazott követeléseket! Példaértékűnek tartjuk azt a munkavállalói érdeklődést és szolidaritást, melynek tudatában vívhatjátok ezt a munkaharcot! Elismeréssel és óriási szimpátiával figyel rátok az iparág. Harcotok során, számíthattok az EVDSZ és számos tagszervezetének – további – kiállására is.

Támogatjuk a követeléseiteket és szolidárisak vagyunk veletek, akik bátorságból, áldozat vállalásból és példamutatásból, ma is „jelesre” vizsgáztok! Tiszteljük azt az összefogást, ami a munkavállalói érdekek érvényesítése érdekében létrejött Nálatok, és bízunk a követeléseitek teljesülésében! Tudjuk, hogy a kollektíva harca tovább erősíti és táplálja az együvé tartozás érzését.

    Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége nem csak egyetértését és szolidaritását fejezi ki a megfogalmazott követelések jogosságával, hanem felkéri tagszakszervezeteit, hogy Ők is fejezzék ki a szolidaritásukat felétek! Az EVDSZ-ben továbbra is figyelemmel kísérjük az érdekvédelmi harcotok alakulását és kérjük, szükség esetén keressetek bennünket bizalommal esetleges további támogatási igényetekkel!

Kérjük a MÉSZ és a PADOSZ vezetőit, hogy a munkáltatónak írtakat és a szolidaritási üzenetünket ismertessétek meg a sztrájkoló kollégáinkkal!

Kívánunk Nektek sok sikert és az EVDSZ jelszavával üzenjük, hogy
                                         

                                          EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2019. március 1.


dr. Szilágyi József
EVDSZ Elnök

Letölthető dokumentumok
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó események
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok