VOLÁN SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT - EVDSZ
2016. március 22.
Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) a mai napon tartott Szövetségi Vezetőségi ülésen döntött arról, hogy:
- szolidaritási nyilatkozatban támogatja a Közúti Közlekedési Alágazaton belül a Közlekedési Központok munkavállalóit képviselő szakszervezetek által megalakított sztrájkbizottság munkáját és a bérkövetelések teljesülését;
- elvárja a munkáltatótól és a tulajdonostól, hogy érdemben folytasson tárgyalásokat a konfliktus feloldása és a sztrájk elkerülése érdekében.

Bízunk abban, hogy a munkavállalók támogatásával szervezett sztrájkotok eredményes lesz! Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) a mai napon tartott Szövetségi Vezetőségi ülésen döntött arról, hogy:
- szolidaritási nyilatkozatban támogatja a Közúti Közlekedési Alágazaton belül a Közlekedési Központok munkavállalóit képviselő szakszervezetek által megalakított sztrájkbizottság munkáját és a bérkövetelések teljesülését;
- elvárja a munkáltatótól és a tulajdonostól, hogy érdemben folytasson tárgyalásokat a konfliktus feloldása és a sztrájk elkerülése érdekében.
Bízunk abban, hogy a munkavállalók támogatásával szervezett sztrájkotok eredményes lesz! Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) a mai napon tartott Szövetségi Vezetőségi ülésen döntött arról, hogy: szolidaritási nyilatkozatban támogatja a Közúti Közlekedési Alágazaton belül a Közlekedési Központok munkavállalóit képviselő szakszervezetek által megalakított sztrájkbizottság munkáját és a bérkövetelések teljesülését; elvárja a munkáltatótól és a tulajdonostól, hogy érdemben folytasson tárgyalásokat a konfliktus feloldása és a sztrájk elkerülése érdekében. Bízunk abban, hogy a munkavállalók támogatásával szervezett sztrájkotok eredményes lesz!

Az EVDSZ Szövetségi Vezetősége támogatja követeléseiteket és döntött arról is, hogy tájékoztatja a villamosenergia-iparban dolgozó kollégákat arról, hogy sztrájkbizottságotok ÖT NAPOS munkabeszüntetés meghirdetésére kényszerült a VOLÁN-nál!

Hiszünk az összefogás erejében és bízunk a kitartásotok sikerében!

Mi hiszünk abban, hogy a demokráciában a SZTRÁJK törvényesen használható eszköz, mert az a munkavállalók többségének összefogásával meghirdetett, tervszerűen megvalósított és közösen végrehajtott ideiglenes munkabeszüntetés, amit a nemzetközi jogban emberi alapjogként ismernek el!

A törvényben meghatározottak szerint a munkavállalóknak, munkaadóknak és azok szervezeteinek joguk van ahhoz, hogy egymással tárgyalást folytassanak, és annak alapján kollektív szerződéseket/megállapodásokat kössenek. Ugyancsak törvényben rögzített, hogy a munkavállalók érdekeik védelmében együttesen felléphetnek, vagy munkabeszüntetést tarthatnak!

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége egyetértését és szolidaritását fejezi ki munkaharcotokkal, egyben felkéri az ágazat szakszervezeteit és tagjait, hogy a munkaharcotok kapcsán fejezzék ki szolidaritásukat és támogatásukat kollégáitok irányába.

Az EVDSZ jelenleg a villamosenergia-ipari ágazat munkavállalói érdekében folytat bérharcot.
A munkavállalóink képviseletében és védelmében vívott csatáink mellett, továbbra is figyelemmel kísérjük a Ti sztrájk-kezdeményezéseteket is!
Támogatjuk harcos kiállásotokat és kérjük, hogy juttassátok el szolidaritásunkat a „sztrájkban” résztvevők számára!

Sok sikert kívánunk Nektek és üzenjük, hogy EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2016. március 21.


dr. Szilágyi József s.k.
EVDSZ Elnök

A szolidaritási nyilatkozat egységes szerkezetben olvasható.

Letölthető dokumentumok
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok