EVDSZ Ifjúsági Tagozat
Cím:
1116 Budapest Fehérvári út 108-112
Tisztségviselő:

Budapest
EVDSZ Ifjúsági Tagozat

Iparági fiatalok!

Ismeritek-e a munkahelyeteken kívül is a villamosenergia-ipart? Tudjátok-e milyen szakmailag kiváló, egymással szolidáris és összetartó közösség ez? A Villamos-ipari Fiatalok várja és hívja az iparág fiatal munkavállalóit! Velünk érvényesítheted érdekeidet. Tudod-e, hogyan közöld a főnököddel, neki is jó, ha neked nagyobb a fizetésed? Hogyan mondod el neki, téged mi motivál a jobb teljesítményhez? Hogyan közlöd a munkáltatóddal, jobban és többet dolgozol, ha munkahelyi körülményeid számodra megfelelőek?

MI SEGÍTÜNK!

Hidd el, együtt többet érhetünk el, zökkenőmentesen tárgyalhatunk arról a kollektív szerződésről, mely kimondja jogaidat. Nem csak kötelességed van, megillet az európai szintű munkahely és fizetés.

Csatlakozz hozzánk!

Rendezvényeinken vidáman és aktívan mutatjuk meg, milyen sportemberek vagyunk és intelligensen oldjuk meg a versenyfeladatokat. De kellő komolyság jellemez, és hasznos dolgokat tanulunk a munka világából. Ismereteinket tágítjuk, hogy tudjuk mi jár nekünk és hogyan juthatunk előre munkánk során. Megismerjük azokat a dolgokat, melyekkel kivédhetjük az igazságtalanságot, az igaztalan mellőzést, miközben jól tudjuk, lelkesedésünk és kitartásunk által jó munkát végzünk. Ha csatlakozol hozzánk, mindig friss hírek birtokában leszel a munkaügyet és béreket illetően. Megismerheted miért van iparági kedvezményes tarifád és miért akarnak folyamatosan megfosztani tőle.

CSATLAKOZZ A VILLAMOS-IPARI FIATALOK CSAPATÁHOZ!

Előnyökkel jár, ha tartozol az érdekvédelmi közösséghez.Az érdekképviselet azért van, hogy egységesen álljon ki érted és minden munkavállalóért, képviselje véleményedet. Te miként állhatsz ki magadért? Szervezetünk hogyan működhetne jobban és hatékonyabban? Gyere el hozzánk és oszd meg velünk véleményedet!

Várjuk a Te ötleteidet is. Tapasztalatod sokat segíthet abban, hogy még erősebb, szolidárisabb és egymást segítő munkavállalókból álljon a villamosenergia-ipar.

Ismerd fel érdekeidet! Keress meg minket.

Továbbképzések, csapatépítő tréningek, sporttalálkozók, ifjúsági találkozók. Erőmű és üzemlátogatások. Megismerheted a tőled távol dolgozó, de azonos munkakörben levő fiatalok véleményét, körülményeit. Eszmét cserélhetsz problémáidról.

Vár a Villamos-ipari Fiatalok közössége, csatlakozz csapatunkhoz, GYERE EL HOZZÁNK!

 

 

 

 

DÉMÁSZ Ifjúsági Tagozat: Deák Dóra

Elérhetősége:

 

 

PADOSZ Ifjúsági Tagozat: Nagy Gábor

Elérhetősége:

Optimistán tekinti a körülményeket és örömmel látja, a pályakezdők sem zárkóznak el a szakszervezeti tevékenység elől.

-Miután a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégiumban végeztem el a tanulmányaimat, kézenfekvő volt, hogy itt helyezkedem el, ezt értem a helyre és az iparágra is. Végzettségem szerint gépésztechnikus vagyok. A tanulmányaim ezzel nem értek véget, hiszen hallgató vagyok a Dunaújvárosi Főiskola Gépészmérnöki Szakán. A szakszervezet alulról szerveződő közösség, de az eddig már évek tapasztalatát összegyűjtött képviselők mutathatják meg az utat a dolgozók sokaságához. Az embereket nem csupán ismerni, megismerni kell. Mindez nem jelenti azt, hogy csak erről beszélgetek a kollégáimmal, természetesnek veszem azt, mindenkinek van saját véleménye és a munkahelyen számos más dolog is felmerül.

Jelenleg a PADOSZ Ifjúsági Tagozatának vezetője és az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának – Villamos Ipari Fiatalok – képviselője vagyok. Mikor az atomerőműhöz kerültem, nem volt kérdés számomra, hogy szakszervezeti tag legyek. Egyrészt igazán meggyőző ismertetőt kaptam elnökünktől, Lőrincz Lászlótól és ő valóban megmutatta nekem feketén-fehéren a dolgokat – ez alatt azt értem, elmondta, hogy milyen sok előnnyel és haszonnal jár egy dolgozó számára, ha aktív része az érdekvédelemnek, viszont elmondta mennyi küzdelemmel kell szembenéznie annak, aki feladatot vállal. Az emberek mindegyike más és másként viszonyul a dolgokhoz, ezen kívül meg kell velük láttatni saját érdeküket. Ez nem könnyű.

Én tudok lelkesedni olyan dolgokért, melyek ugyan néha nem zökkenőmentesek, de szép és értelmes célok vezérlik. A szakszervezeti szolidaritás és összefogás is ilyen, ráadásul én is munkavállaló vagyok, természetesen én is mindig a jobb munkahelyi körülményeket szeretném elérni – ezt pedig együtt, közösen lehet.

 

VIRÜSZ Ifjúsági Tagozat: Ritzlné Kunze Nikolett

Elérhetősége: ritzlne@mavir.hu

-2008 óta vagyok tagja a helyi szakszervezetnek, 2011 tavasszal választottak meg bizalminak a Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Üzemi Szakszervezetnél (VIRÜSZ) és lettem az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának képviselője. A MAVIR ZRt. Pénzügyi Osztályán az alkalmazotti tarifa rendszer adatbázisát kezelem. . Ezért is tudom, milyen fontos momentuma a kedvezményes-tarifa a villamosenergia-iparnak, sokat jelent a dolgozóknak. Az érdekvédelem oldaláról pedig nagy vívmánynak tartom, illetve mindenképpen őrizendő értéknek és eredménynek. Az ópusztaszeri ifjúsági találkozón beszélgettem először olyan fiatalokkal, akik szintén az iparágban dolgoznak, erőművekben, áramszolgáltatók kötelékében és problémáik között is vannak hasonlók, mint más fiataloknak. Kedves emberekkel találkoztam, nagyon jól éreztük magunkat, a versenyek is igen szellemesek és mulattatók voltak. Ezen kívül kiemelném a szakszervezeti fórumot is, ahol szakszervezeti vezetők tartottak előadást és minden kérdésre feleltek, illetve saját tapasztalataikról is beszéltek. Bátaapátiban is részt vettem az üzemlátogatáson: Fontosnak tartom ezeket a szakmai vendégeskedéseket, hiszen ha már az iparág kötelékében dolgozunk, ismerjük is meg a különböző üzemeket, erőműveket, telephelyeket! A csapat mindig kiváló, ezért is talán könnyű dolgom volt, mikor ajánlottam a kollégák körében a programokat és el is jöttek többen velem. Így kezdődött.

 

 

DÉDÁSZ Szakszervezet Ifjúsági Tagozat: Szűcs József

Elérhetősége:

11 éve dolgozom az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. és jogelődeinél. Keszthelyen jártam középiskolába, épületvillamossági technikusnak tanultam, majd beiratkoztam a GDF főiskola keszthelyi konzultációs központjába multimédiás fejlesztőnek. Mivel értek némiképp az informatikához, a legtöbb esetben a rendezvényeinken én biztosítom a műszaki és technikai feltételeket és hátteret. Az érdekvédelemnél tagja lehetek egy jó közösségnek, és sok olyan emberrel ismerkedtem meg, akivel amúgy nem találkoztam volna sosem. Ahogy telt az idő egyre jobban kezdett érdekelni a szakszervezet működése. Egy kollégám mondott néhány dolgot a szakszervezetről, és elmentem néhány Ifjúsági Tagozati ülésre is. Az évenkénti továbbképzések és szakszervezeti oktatások során rengeteg hasznos információval lettem gazdagabb. Szerencsére, melynek nagyon örülök, egyre több fiatal érdeklődik a tagozati élet iránt, ezen kívül rádöbbennek, hogy ténylegesen előnyös számukra és védelmet nyújt az érdekvédelem.

 

ÉVISZ Ifjúsági Tagozat: Bányai Balázs

Elérhetősége:

Balázs 2011-ben mutatkozott be a tagozatban, mint az Észak-magyarországi Áramhálózati Zrt. Szakszervezetének képviselője. Hamar kiismerte magát a közösségben, igazi társasági ember, emellett nem csupán saját maga érdekei miatt tudakozódik a szakszervezeti jogosítványok és lehetőségek iránt. Energiája kifogyhatatlan, lelkesedése átragad másokra is. Munkája sok akad a cégnél, többször vesz részt továbbképzéseken és csapatépítő tréningeken, de idejéből mindig áldoz az érdekvédelemért. A programokhoz is segítséget ad, szívesen vesz részt a szervezési munkálatokban is. Az egyik legfontosabb dolog, a személyes kapcsolattartás és a folyamatos képzések, a tanulás, vallja Balázs mint az élethosszig tartó tanulás igazi híve.

 

paksi MÉSZ Ifjúsági Tagozat: Vincze Róbert

Elérhetőség:

EVDSZ Ifjúsági Tagozat