Álljon meg az ország! - Országos megmozdulások, OSZD felhívás
2019. január 18.
Országos
FELHÍVÁS! Az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZD) felhívja, kéri a már megalakult megyei akciószövetségek szakszervezeti és civil tagjait, továbbá az egyes megyék tisztségviselőit, szervezeti vezetőit, hogy 2019. január 19-én délután 15 órára, a budapesti akciókkal összehangolva hirdessenek demonstrációkat a megyeszékhelyeken, valamint - kapacitástól függően - más településeken a rabszolgatörvények ellen és a sztrájkkövetelések támogatása érdekében.

Az OSZD erre a napra a délelőtti órákban a középiskolai felvételik miatt nem támogatja az útlezárásokat.

 

Ezen túlmenően az OSZD-hoz csatlakozó szakszervezetek arra is bíztatják tagjaikat, hogy addig se hagyjanak fel a tiltakozás törvényes formáinak gyakorlásával, s különösen a kijelölt időpont előtti napokban, időpontban rendezzenek minél több akciót, útlezárást, kiemelten a január 18-án, ahol a lehetőségekhez mérten a másnapi demonstrációra is mozgósítsanak.

 

Az OSZD döntése értelmében lehetőség nyílik arra, hogy a január 5-i tüntetést követően a már eddig is aktív vidéki ellenállás most egyszerre, egy időben mutasson erőt, tiltakozva a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottsága és a rabszolgatörvény ellen.

 

OSZD s.k.

 

Az EVDSZ tagszakszervezetei és az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZD) tagszervezetei által szervezett eseményeket ezen az oldalon gyűjtjük és osztjuk meg.

Kérjük, hogy csatlakozzatok minél többen az akciókhoz!

 

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

 

Támogasd az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságba (OSZD) tömörült szakszervezetek 4 pontos követelését:

 * Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

* Emeljék a minimálbért legalább két számjegyű mértékben, állítsák vissza a cafetériát, rendezzék a közszféra béreit!

* Követeljük a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál!

* Követeljük egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

 

A megmozdulások helyszínei, részletei országszerte az alábbi képre kattintva tekinthetőek meg:

 

Kapcsolódó linkek
Letölthető dokumentumok
Kapcsolódó cikkek
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok