EVDSZ Elnökségi és Szövetségi Vezetőségi Ülése
2018. december 18.
EVDSZ 1116 Bp., Fehérvári út 108-112. Nádor Irodaház, Fsz, tárgyaló
Az EVDSZ Tisztújító Taggyűlést követően, 2018. december 18-án 9 órától tartottuk az első Elnökségi, majd az első Szövetségi Vezetőségi ülést, Budapesten.

A határozatképesség megállapítását követően, a résztvevők a munkát a megelőző ülések emlékeztetőinek elfogadásával kezdték meg.
A Szövetségi Vezetőség döntött arról, hogy ülésein a levezető elnöki feladatokat továbbra is Téglás József VD-DUVISZ elnök, az EVDSZ elnökhelyettese lássa el. Az SZV egyetértett abban is, hogy Németh Lajos ESZ. elnök lássa el továbbra is – 2019. december 31-ig – az EVDSZ tisztségviselői tekintetében az operatív munkáltatói jogkört.

Az Elnökségi ülés ajánlásainak ismeretében és az országos bérajánlás várható sarokpontjainak (8-8-8%-os) elfogadását feltételezve, az SZV megfogalmazta 2019. évi ágazati bérmegállapodás irányelveit.
A SZV döntött arról is, hogy az EVDSZ apparátusa számára biztosított béren kívüli juttatás rendszerének kialakítása során, törekedni kell – az EVDSZ költségviselő képességét szem elõtt tartva - a munkavállalói
juttatások nettó értéken történő megőrzésére és, hogy a juttatási rendszer az MVM csoport juttatási rendszeréhez igazodjon.
Jelenlévők, tárgyalták a LIGA Elnökének demonstrációkkal kapcsolatos nyilatkozatait, a béren kívüli juttatások megadóztatásával és az ún. rabszolgatörvénnyel kapcsolatos demonstrációkról készített írásos és képi
anyagok LIGA honlapján történő megjelentetését.
Az SZV elfogadhatatlannak tartja az ún. rabszolgatörvénnyel kapcsolatos kormányzati kommunikációt, felhatalmazta az EVDSZ elnökét, hogy vegyen részt a béren kívüli juttatások megadóztatásával és az ún. rabszolgatörvénnyel kapcsolatos szakszervezeti egyeztetéseken az említett törvények visszavonása érdekében és felhatalmazta az EVDSZ Elnökségét, hogy hozzon operatív döntéseket a szakszervezeti
demonstrációkon való részvétellel kapcsolatban.
Egyebekben az EVDSZ elnöke tájékoztatta a Szövetségi Vezetõség tagjait, hogy 

 a GINOP pályázat megvalósításához lehívott előleg megérkezett és folyamatban van a megvalósítás, valamint a vállalt kiadványok elkészítése.
 részt vett a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség Kongresszusán.
 

Kapcsolódó linkek
Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok