PADOSZ bizalmi képzés Balatonfüreden
2019. január 24.
Balatonfüred
A szokásos időpontnál egy hónappal korábban, 2019.01.24-26-a között került sor a PADOSZ éves bizalmi képzésének megtartására. A tisztségviselői részvétel a korábbi évekhez hasonló nagyságrendű volt, amely meghaladta a 70 főt.

A képzésünk első meghívott előadója Gál Rezső volt, aki az MVM Társaságcsoporti és Konföderációs aktualitásokról adott tájékoztatást. A tájékoztatójának kiemelt része volt a béren-kívüli juttatások adózásának korrekciójára vonatkozó szakszervezeti, valamint a 2019. évi bérfejlesztéssel kapcsolatos munkáltatói – kontra munkavállalói álláspontok ismertetése. Az MVM TSZSZ elnöke beszélt a 400 órás „rabszolgatörvénnyel” kapcsolatos szakszervezeti álláspontról és megmozdulásokról is.

Az első napon a már hagyományosnak tekinthető MVM PA Zrt. vezérigazgatói és működés támogató igazgatói tájékoztatóra, majd azt követően fórumra került sor. A tisztségviselőink az előzetesen írásban átadottakon túl, a helyszínen is feltettek számos közérdekű kérdést. Kiemelt és több formában felvetett kérdéskör volt a primerköri étkezés, és az Atomerőmű szervezeti átalakítása. A tisztségviselők ismételten megfogalmazták a Medicover szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikat. Felvetődött az eü. pótszabadsággal kapcsolatban, hogy a tisztségviselői álláspont szerint nem egységes a munkáltatói eljárás. A kérdezők igényt is formáltak annak korrekciójára vonatkozón. Téma volt a harkányi és gunarasi gyógyüdültetés kérdésköre is. Több kritika és munkavállalói elvárás került megfogalmazásra az Atomix-es béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban. A meghívott vezetők a kérdésekre a helyszínen megválaszoltak, valamint vállalták azt, hogy amely kérdés további intézkedést kíván részükről, abban eljárnak.

A pénteki napnak kiemelt témája volt, az elnök és elnökhelyettes jelölések lezárása és a KBT döntés meghozatala a szavazólapra történő felkerülésükről. A döntés értelmében a szavazólapra PADOSZ elnöknek egy fő Lőrincz László, a két elnökhelyettesi státuszra pedig Bocsor István és Harmath Péter neve kerül fel, és rájuk lehet a 2019.02.12-15-i választáson a tagjainknak szavazni.

Hagyományainkat követve a füredi bizalmi képzésünkön került sor a főbizalmik, a különböző bizottságok és a Kékvirág Alapítvány írásos beszámolóihoz az egyes csoportok vezetőinek szóbeli kommentje mellett a beszámolók megvitatására és azok elfogadására.

A záró napon szakszervezeti fórum keretén belül fogalmazhatták meg tisztségviselőink kérdéseiket, észrevételeiket, amelyek nyíltan és kendőzetlenül megválaszolásra kerültek.

A képzésen résztvevő tisztégviselőink visszacsatolása alapján megállapíthatjuk, hogy az elérte célját. A tervezett feladataink jelentős hányadát közösen elvégeztük, azt eredményesen lebonyolítottuk. Reméljük, hogy a két és fél napos együttlétünk erősítette az összetartozásunkat és így ismételten elmondhatjuk, hogy:

 

„Együtt erősebbek vagyunk”

Bocsor István

elnökhelyettes

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok