Begitter Henrikné (Hédi)
az EVDSZ Nyugdíjas Tagozatának elnöke 2013. októberétől
A Nyugdíjas Tagozat munkájába 2005-től nyugdíjba vonulásom óta veszek részt, mint nyugdíjas. 2013.10.22-én választottak meg az EVDSZ Nyugdíjas Tagozatának elnökévé,majd 2016.március hóban újabb 2 évre bizalmat nyertem. Szakszervezeti munkám azonban régebbre nyúlik vissza. 1967.10.15. a szakszervezet tagságom kezdetének napja.

.

Első munkahelyemen kisebb helyi szintű bizalmi munkákat láttam el.
Második és egyben utolsó munkahelyem, Budapesti Elektromos Művek Rt. szinte belépésemtől - 1978.09.19.- részt vettem a szakszervezet munkájába. Osztály ill. főosztályi szinten feleltem a segélyezésért, az üdülési igények felméréséért és azok bizonyos szintű, lehetőleg minden igénylő részére megfelelő juttatást biztosítani volt a feladatom.
Későbbiekben az egész vállalat üdülési lehetőségeinek (vállalati üdülők ,SZOT beutalók ,gyermek üdültetés, később külföldi csere üdültetések ) szervezése volt a feladatom, beruházói munkám mellett.Részt vettem a régi MVM TSZB üdülési munkájában is.

1989.08.01-től mint függetlenített szakszervezeti munkatárs az akkori VASAS Szakszervezet állományába kerültem, de munkámat szakszervezeti szervező titkárként az ELMÜ-nél végeztem.

1990.09.15-én Inotán a VDSZSZ alapítója mint a VDSZSZ I. Kongresszusának résztvevője voltam (erre a mai napig büszke vagyok).

A VDSZSZ kivált a VASAS konföderációból, így a VASAS Szakszervezet állományából vissza kerültem az ELMŰ állományába, ez munkaköri változást nem jelentett, csak a munkáltató személye változott.

Aktív szakszervezeti főállású munkaviszonyom alatt a beosztásom, munkaköröm megnevezése időnként az aktuális helyzetnek megfelelően változott voltam, szervező titkár, szakszervezeti titkár, társelnök, elnök helyettes és rövid ideig elnök. A megnevezések vagy elnevezések azonban munkám végzésében nem befolyásoltak mindig elsődlegesen a tagokért, a munkavállalókért és nem utolsósorban a szakszervezetért tevékenykedtem az akkori időknek megfelelően fizetett forradalmárként. Számos kitüntetésem közül a „VD” monogramos arany gyűrű áll legközelebb hozzám, melyet 1997.11.26-án Gyöngyösön az VDSZSZ Országos Értekezletén kaptam első nőként az iparágban.


2014. februárjában az ujjá alakult 7 fős LIGA Nyugdíjas Bizottságába is beválasztottak tagnak.

Jelenleg is azon dolgozom, hogy kortársaimnak (pestiesen szólva nyuggerek), problémái melyek természetesen, nem csak egyéniek, a hatalom gyakorlóihoz eljuttassanak. Nem kívánunk a társadalom kirekesztettjei lenni, mi megdolgoztunk a nyugdíjunkért, nem kérdeztek bennünket, hogy akarunk-e az állami kasszához hozzájárulni, hiszen azt levonták tőlünk adó és különböző járulék formájában.

Természetes lenne tehát, hogy ne megtűrt rétege legyünk a társadalomnak, ne „réteg politikának„ tekintsék az illetékesek a velünk való elfoglaltságot, hanem üljenek tárgyaló asztalhoz képviselőinkkel.

Hiszem, hogy társadalmunknak szüksége lehet még nem csak az általunk felhalmozott javakra, hanem a ”szürke állományunkra” is. Ha nem így lenne nem csinálnám ezt a munkát.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok