Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács elnök - Bátki László
-A munkavállalókkal nagyon jó, bizalmi kapcsolatot sikerült kialakítani. Minden ügyes-bajos dolgot megbeszélünk, próbáljuk orvosolni az adott problémát és közösen dönteni a lehetséges megoldásról. Nálunk tényleg jó véleménnyel vannak a Munkástanács munkájáról és vezetéséről, mert érzik és tapasztalják is, hogy értük, az ő érdekükben tesszük a dolgunkat - tájékoztat László a szervezet ars poéticájáról. Az EVDSZ Kongresszusa eddigi áldozatos munkájáért Emléklap és Kisplasztika elismerésben részesítette 2012. november 27-én. A szakmai pályám 1970-ben kezdődött, a szakmunkás iskola elvégzése után. A diósdi Csapágyban kezdtem dolgozni és már ott tagja lettem a szakszervezetnek. A szociális körülmények javítását mindig is a szívemen viseltem, már pályám kezdetén szívesen foglalkoztam a munkavállalók problémáival, a munkahelyi körülmények jobbá tételéért.

1979-től 1992-ig az ercsi Halászati Termelőszövetkezetnél dolgoztam, innen kerültem a DHV forgácsoló műhelyébe. A kollégák közül már akkor többen is Munkástanács tagok voltak. Tőlük érdeklődtem, velük beszélgettem, hogy milyen és hogy működik ez a szervezet. A kollégák elmondták a körülményeket és lehetőségeket, milyen jogokkal rendelkeznek a dolgozók a munkahelyeket. Az elhangzottak alapján döntöttem úgy, hogy magam is tagja leszek ennek a tanácsnak, mivel tényleg a dolgozók érdekeit képviseli, a tagok is törődnek velük. Felkerestem az akkori Munkástanács elnökét id. Béke Imrét, hogy szeretnék belépni a Munkástanácsba. Így kezdődött.

Pár év elteltével, számos tapasztalattal és lelkesedéssel végeztem a teendőket, ennek eredményeként vezetőségi tag lettem. 2005-től mint elnökhelyettes tevékenykedtem, 2007-ben megválasztottak a Munkástanács elnökének, amely pozíciót jelenleg is betöltök.

2008 óta a Munkavédelmi Bizottság elnöki feladatait is ellátom, amit mindig felelősségteljesen és precízen teszek.

2010-ben megkaptam a Dunamenti Erőmű Zrt.-nél alapított Erőmű Díjat. Ezen díjra a Munkástanács vezetősége terjesztett fel, a DE Zrt. Vezetősége, az Üzemi Tanács és a Szakszervezet támogatásával. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a bizalmat és a támogatást.

A munkavállalókkal nagyon jó, mondhatni bizalmas kapcsolatot sikerült kialakítani. Minden ügyes-bajos dolgot megbeszélünk, próbáljuk orvosolni az adott problémát és közösen dönteni a lehetséges megoldásról. Nálunk tényleg jó véleménnyel vannak a Munkástanács munkájáról és vezetéséről, mert érzik és tapasztalják is, hogy értük, az ő érdekükben tesszük a dolgunkat.

Kiemelkedő a 2010-es Üzemi Tanács Választáson elért eredményünk. A Munkástanács történetében először fordult elő, hogy az ÜT-elnök, az ÜT-elnökhelyettes és a Felügyelő Bizottság egy tagja is közülünk került ki. Nagyon büszke vagyok, hogy a vezetésem alatt ilyen eredményt sikerült elérni.

A múltról annyit szeretnék elmondani, hogy nagyon jó volt együtt dolgozni id. Béke Imrével, akinek rengeteget köszönhetek. Sokat tanultam tőle az érdekvédelmi munkáról.

A jövőben ugyanígy szeretném végezni az érdekvédelmi munkát. Továbbra is teljes mértékben képviselni a munkavállalók érdekeit és jó együttműködést a vállalat vezetőségével.

Kikapcsolódásként szeretek barkácsolni, a ház körül tenni-venni, a közvetlen környezetemet szebbé tenni. Lakóhelyünk védelme is fontos számomra, de nem csak a megelőzés, hanem sajnos az utólagos segítség is több alkalommal szükséges. Ehhez kapcsolódik, hogy a 2002. esztendőben lezajlott nagy árvíz során Százhalombattán segítettem homokzsákokat pakolni, hogy a várost megvédjük a víztől. Az akkori miniszterelnök Medgyessy Péter egy oklevéllel ismerte el a munkámat.

Párommal az otthoni teendőket közösen végezzük, mindketten szeretjük a természetet, két nevelt fiam van, már felnőttek. Elmondhatom, hogy nagyon jó a kapcsolatunk, ennek köszönhetően harmónia és nyugalom jellemzi a családi házat.

x x x

2012-ben pedig a Dunamenti Hőerőműben tartott Üzemi Tanács választást a DHV Munkástanács megnyerte, annak ellenére, hogy a társaságnál ők a kisebb létszámú szakszervezet.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok