E.ON Energiaszolgáltató Kft. (EHUES) Szakszervezet - Varga Bálint
-Úgy érzem napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent mindannyiunk számára az érdekképviseleti tevékenység, hiszen nem csak azért kell folyamatosan küzdenünk, hogy megtarthassuk, sőt lehetőség szerint növelhessük juttatásainkat, hanem igyekeznünk kell minél többet tenni annak érdekében is, hogy olyan döntések születhessenek, melyek nem csorbítják a dolgozók érdekeit – vallja Varga Bálint. -1972 óta dolgozom az áramszolgáltatás területén, ekkor kezdtem dolgozni a TITÁSZ Mátészalkai Üzletigazgatóságán, a szakszolgálati csoportnál.

A villamos energia iparág privatizációját követően átkerültem a mátészalkai igazgatóságon megalakult fogyasztói műszaki csoporthoz, melynek később vezetője lettem. Többszöri átszervezés után, csaknem négy évig dolgoztam Nyíregyházán hasonló munkakörben, majd újra visszakerültem Mátészalkára. Több mint tíz éve kereskedelmi területen tevékenykedem: jelenlegi beosztásom értékesítési menedzser, és versenypiacos ügyfelekkel foglalkozom.

A szakszervezetnek munkaviszonyom kezdete óta tagja vagyok. 2005-ben a keleti régió menedzsereinek szakszervezeti képviselője lettem. Ezzel egy időben megválasztottak az EHUES-ben működő üzemi tanács, valamint a TIVISZ képviselő testületének tagjává is.

Szakszervezeti tagjaink Mátészalka, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok térségében dolgoznak, ezért a távolság miatt elég nehéz a kapcsolattartás. Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire fontos a tagok naprakész tájékoztatása, az információk oda-vissza áramlása, ezért a rendszeres debreceni munkaértekezleteken beszámolok az aktuális eredményekről, feladatokról és ekkor beszéljük meg a felmerülő problémákat is. A személyes beszámolókon kívül telefonon és e-mailben is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot egymással.

Úgy érzem napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent mindannyiunk számára az érdekképviseleti tevékenység, hiszen nem csak azért kell folyamatosan küzdenünk, hogy megtarthassuk, sőt lehetőség szerint növelhessük juttatásainkat, hanem igyekeznünk kell minél többet tenni annak érdekében is, hogy olyan döntések születhessenek, melyek nem csorbítják a dolgozók érdekeit. Ehhez szívós, kitartó és elkötelezett érdekvédő munkára van szükség, miközben éreznünk kell a tagság támogatását is.

Munkakörömből adódóan - az ügyfelekkel való napi kapcsolattartás, a rendszeres értekezletek Budapesten és Debrecenben - nagyon sokat vagyok úton - így a maradék kevés szabadidőmben igyekszem minél több időt együtt tölteni a családommal: feleségemmel és két felnőtt lányommal.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok