Elektromos Szakszervezet – Fehér Gábor
-Örömmel veszem a megjelenési lehetőséget, talán evvel is erősíthetem az érdekképviseletek összetartó erejét- válaszolt a bemutatkozó felkérésre Fehér Gábor, aki már pályája kezdetén tagja lett az Elektromos Szakszervezetnek, illetve tevékenykedik az üzemi tanács munkájában is. Gábor úgy látja, a munkakörülményeket érintő változások érezhetően érzelmeket váltanak ki a dolgozókból. -Fehér Gábor vagyok, az - Elektromos Művek széttagolódása révén létrejött - Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-nél végzem mindennapi tevékenységem 2007-óta. A társaságnál kezdetben a telefonos ügyfélszolgálaton dolgoztam, jelenleg az informatikai támogató rendszerek fejlesztéseinek tesztelése tölti ki az időm nagy részét.

Ahogy az ezt megelőző időkben is a munkahelyi érdekképviseletnek mindig tagja voltam. Így az Elektromos Szakszervezetbe is amint lehetőségem adódott azonnal beléptem.

A cég Üzemi Tanácsának az akkori szakszervezeti bizalmi felkérésére indulva a választásokon lettem a tagja. Harmadik éve dolgozom így együtt e két érdekképviselettel, ahol egymást támogatva és szükség esetén bevonva a munkavédelmet is – nyugodtam kijelenthetem – szép eredményeket értünk el eddig is és ahogy remélem ez után is fogunk. Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy a tagság oldaláról jól kivehetően érzelmeket váltanak ki a munkakörülményeket érintő folyamatos, általában negatív irányú változások, változtatási szándékok. Ez ugyanannyira generál egyszerre mind ki- és belépési szándékot is, ennek ellenére - társaságunk esetében - tényként könyvelhetjük el, hogy taglétszámunk nem csökkent, sőt!

Ez nyilvánvalóan részben annak is köszönhető - túlmenően a válság mindenkit közvetlenül vagy közvetve érintő hatásain -, hogy hangsúlyt fektetünk a folyamatos és naprakész kommunikációra a tagsággal, beleértve a közös megmozdulások, kapcsolatépítő kirándulások lehetőségét is a társszervezetekkel. (EVDSZ, LIGA, Vifi)

De itt nem állhatunk meg, nem dőlhetünk hátra mivel az érdekképviseletek értelme, érdekérvényesítő ereje a tagság nagyságával minduntalan minden irányból közismerten górcső alá kerül. Éppen ezért tartom - személy szerint én is – az egyik legfontosabbnak a vélemények teljes körű megismerése céljából a személyes kapcsolattartást, tájékoztatást ahol csak lehetőség adódik rá.

Csak irodaszékből e-mail-en „arctalanul” ez nem kivitelezhető a tagság által jogosan elvárt eredménnyel.

Mindent összefoglalva kijelenthetem: dolgunk ugyan van elég, de csapataink harcban állnak, a küzdeni vágyás töretlen!

Természetesen szabadidőmben azért én is kikapcsolódom, de azt is csak aktívan: kerékpározom amikor csak tehetem!

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok