Kovács Ferenc, elnök

Név: Kovács Ferenc
A képviselt szervezet neve: VIMÉSZ
Jelenlegi választott tisztsége: elnök


Tatán 1955-ben egy bányász család harmadik gyermekeként születtem. Általános iskolai tanulmányaimat Tatabányán végeztem el. A villamosiparág nagy családjába 1970-től tartozom, amikor villanyszerelő tanulóként az akkori Tatabányai Hőerőmű Vállalathoz kerültem alkalmazásba. Szakmai tanulmányaimat folytatva előbb Tatabányán, a Péch Antal Szakközép Iskolában az erősáramú szakot, és evvel párhuzamosan a két éves elektrikusi tanfolyamot is elvégeztem. A technikusi oklevelet Győrben, a Pattantyús Ábrahám Erősáramú Szakközép Iskolában szereztem meg. Munkahelyem a kezdetektől fogva változatlanul - az évtizedek során többszöri jogutódlással átalakult tatabányai fűtőerőmű, mely jelenlegi nevén - a Tatabánya Erőmű Kft. Jelenleg az erőmű üzemviteléhez tartozó villamos vezénylőterem vezető elektrikusaként, folytonos munkarendben dolgozom.

Szakszervezeti tagságom 1970- re nyúlik vissza. A régi tatabányai alapszervezetben 1987-től 1994-ig bizalmi helyettesi feladatot láttam el. Tatabányán az 1996-ban VÉRT MÉSZ néven megalakított műszakos érdekvédelmi szervezet alapító tagja voltam, és 2000-ig az elnökségben ügyvivői tisztséget töltöttem be. Ebben az időszakban számtalan szakszervezeti és üzemi tanácsi oktatáson és képzésen vettem részt. A VÉRT MÉSZ közgyűlése 2001-ben választott meg először az elnöki tisztség betöltésére. Ezekben az években több választási ciklusban a helyi Üzemi Tanács tagjaként is tevékenykedtem. A szervezet elnökségem tizenhárom éve alatt nagy változásokon ment keresztül, amit a szervezet névváltozásai is fémjeleznek. A munkáltatói szervezeti átalakulások során a rétegképviselet helyett az összefogás ereje testesült meg a Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezetében. Hitem és meggyőződésem, valamint a célom az, hogy a mai kiéleződött társadalmi viszonyok között a munkavállalók, a szakszervezetek, és a szakszervezeti szövetségek összefogásával, valamint a konföderációk polarizálódásával kell megvalósítani a munkavállalók érdekképviseletét.

Családi állapotom nőtlen, de több, mint 3 évtizede élettársi viszonyban élek. Két felnőtt korú gyermekem és három unokám van. A folytonos három műszakos munkarend és a szakszervezet mellett nem sok szabadidőm marad, de amit lehet, azt velük töltöm. A család kedvenc kikapcsolódásai a közös kirándulások, a víz és az úszás, valamint a természet szeretete, melyekhez jól kapcsolódik a gombázás és a horgászat is. Kedvenc időtöltésem még a fotózás, az utazás, ódon történelmi városok megtekintése, régi emberi kultúrák megismerése és az ezzel összefüggő történelmi írások olvasása.

Kovács Ferenc

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok