Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete – Halász Linda
A legutóbbi, 2012. május 23-án lezajlott MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Üzemi Tanács választáson Halász Linda a szakszervezet jelöltjeként indult és lett tagja a helyi érdekvédelmi szervezetnek is. Linda hét éve dolgozik a cégnél, kedves és vidám természete, segítőkészsége köztudott, fiatal lelkesedése átragad kollégáira is. A munkahelyi körülmények javítása a munkavállalókon is múlik, ezért is szükséges részt vállalni a kollektív összetartás erősítésében – vallja Linda. A legutóbbi, 2012. május 23-án lezajlott MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Üzemi Tanács választáson Halász Linda a szakszervezet jelöltjeként indult és lett tagja a helyi érdekvédelmi szervezetnek is. Linda hét éve dolgozik a cégnél, kedves és vidám természete, segítőkészsége köztudott, fiatal lelkesedése átragad kollégáira is. A munkahelyi körülmények javítása a munkavállalókon is múlik, ezért is szükséges részt vállalni a kollektív összetartás erősítésében – vallja Linda.

-2005-ben kerültem az MVM-hez, a Környezetvédelmi Osztályra és azóta is ott "rontom" a levegőt. Amikor a céghez kerültem, beléptem a szakszervezetbe is. A munkavédelemmel is akkor ismerkedtem meg. Fontosnak tartom, főleg ebben az iparágban, illetve jó dolog, hogy egyre nagyobb szerepet és hangsúlyt kap minden területen a VIMFÓ is.

A jelenre és a jövőre gondolva véleményem szerint az érdekvédelem is hatékonyabb, ha aktív és lelkesedni tudó személy a vezetője, aki kapcsolatot tart a munkavállalókkal, azaz kommunikatív, őszinte. Tudja, hogy mik a célok, ezek elérésére a tagokat tudja aktivizálni, például hatékony munkacsoportok kialakításával és hasonlókkal.

A folyamatos munka és célok szem előtt tartása azért is fontos, mivel a szociális párbeszéd intézménye Európában alapvető fontosságú jelenleg is. Ezért is kiemelendő Magyarország esetében is ez a téma, mivel ez hazánkban még elég gyenge lábakon áll. Elvétve fordul elő egy-egy külön egyeztetés, előzetes döntés előkészítő és véleménykérő tárgyalás a szakszervezetekkel.

Mivel a politika sok esetben inkább megkerülni igyekszik az érdekvédők hatását és a média sem a reklámozást erősíti, szükséges lenne népszerűsíteni a szakszervezeti mozgalmat, a szolidaritást, a munkahelyi összetartozást, a kiállást egymásért, hiszen manapság nem áll a népszerűségi listák élén az érdekvédelem. Éppen ezért is rendkívül örülök, hogy a legutóbbi üzemi tanács választásokon nagyobb volt az érdeklődés, mint számítottam, ez mindenképpen pozitív. A két intézmény kapcsolata kulcsfontosságú egy cég életében és nem csupán munkavállalói szemszögből az.

Az információ fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Örülök, hogy az EVDSZ mint szövetség életében elmondható, hogy a híráramlás folyamatos. Azt gondolom, hogy időben értesülünk a változásokról, aktualitásokról.

A helyi és országos szakszervezet rendezvényeiről mindig tudok előre, ha időm és a körülmények engedik, a hétvégi programokon is részt veszek. Emlékezetes volt számomra a 2008-ban tartott EVDSZ Kongresszusa Várgesztesen.

Magamról annyit mondanék, Budapest közepén lakom. Ha rövid szabadidőm van akkor kimegyek a városból, ha hosszabb, akkor az országból is, mivel szeretek utazni.

Az aktív pihenés az életem része, több sportot kedvelek, általában igazodom az időhöz és környezethez, illetve a lehetőségekhez. A sportot nagyon szeretem. Az évszakhoz köthetőket is és azokat is amelyeket folyamatosan lehet az egész évben művelni - szeretek síelni, futni.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok