Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet – Lovász László
-Sok a kiszervezés és átszervezés, mindenképpen meggondolandó a szakszervezeti stratégia megválasztása is, miközben figyelni kell arra, a tagság kellő információhoz jusson akkor is, ha a telephelyek messze vannak egymástól és bonyolultabb egy-egy fórumot vagy tájékoztatást tartani a dolgozóknak. Hiszen még mindig a személyes beszélgetés a legfontosabb! Lovász László az E.ON Hálózati Szolgáltató Kft. Debreceni Régió Berettyóújfalui telephelyén dolgozik, emellett a TIVISZ helyi képviseletének vezetője. Véleménye szerint az érdekvédelmi szervezetnek inkább a területi képviseletre kell helyeznie a hangsúlyt, mert ez eredményesebben működik a különböző telephelyeken dolgozó munkavállalókkal való kapcsolattartás során, illetve az évek alatt bevált módszer. László rendkívül fontosnak tartja a különböző vélemények meghallgatását és azokhoz való igazodást az érdekvédelmi tevékenysége során.

-A szakszervezetnek 1978. november 1-je óta vagyok tagja. Ekkor helyezkedtem el az akkori TITÁSZ-nál és természetesen azonnal tagja lettem az érdekvédelmi szervezetnek, a későbbi TIVISZ-nek. Abban az időben ez természetes volt, de engem már akkor is az átlagosnál jobban foglalkoztatott az érdekvédelem. Évekig képviseltem az ifjúságot, majd néhány év múlva a helyi szakszervezet vezetőségébe, majd szakszervezeti titkárává választottak.

A vilamosipar privatizációját mint titkár „éltem” meg és az voltam mindaddig, amíg a területi elvű képviseletet favorizáltuk.

Sok a kiszervezés és átszervezés, mindenképpen meggondolandó a szakszervezeti stratégia megválasztása is, miközben figyelni kell arra, a tagság kellő információhoz jusson akkor is, ha a telephelyek messze vannak egymástól és bonyolultabb egy-egy fórumot vagy tájékoztatást tartani a dolgozóknak. Hiszen még mindig a személyes beszélgetés a legfontosabb!

Még kezdetben, a kft-k létrehozásakor a TIVISZ és a gazdasági és szolgáltató kft. ügyvivőtestületének tagjaként tevékenykedtem, közben az üzemi tanácsba is beválasztottak. 2007-ben a munkakörömet kiszeszervezték a Hálózati Szolgáltató Kft.-hez, ekkor minden választott tisztségemet visszaadtam és mint aktív tag támogattam a szakszervezetet.

Később, 2008-ban megválasztottak a Debreceni régióban főbizalminak és így lettem a Domina József által vezetett Szolgáltató Kft. TIVISZ szakszervezeti Képviselőtestület tagja.

Józsi nyugdíjazása után választottak meg az Ügyvivőtestület tagjának, majd megválasztottak annak vezetőjévé.

Elkötelezett érdekvédő vagyok, de egyre inkább hiányzik az a megerősítés és azok a sikerek ami újra és újra erőt ad a további munkához. Azért dolgozom, hogy megérhessük ezeket a sikereket például egy reánk is vonatkozó ágazati kollektív szerződés formájában.

A családommal, feleségemmel Erikával és Dávid – már tizenkilenc éves - fiammal Berettyújfalun, családi házban élünk.

Szabadidőmben sok időt fordítok az országban folyó változások megértésére - persze az aktív politikától távol maradva. Ha még marad időm, akkor tevékenykedem a ház körül, hiszen mindig akad tennivaló. A feleségem szerint ez fordítva volna helyes, hiszen számára is az otthon és a család a legfontosabb.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok