Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete – Balogh István
Balogh István a MAVIR ZRt. Üzemviteli Igazgatóságán, az Állapotismereti és Karbantartási Osztály (ÁKO) munkatársa, szakszervezeti bizalmi, 2011 elejétől a cég üzemi tanács elnöke. Balogh István első szakmája technikai műszerész, gépészmérnöki diplomáját a Nyíregyházi Főiskolán kapta 2000-ben. Kilenc hónapig volt a honvédség kötelékében, ezt követően került az OVIT Zrt.-hez. Majd a TSO átalakítás következtében 2006. január 1-jétől a MAVIR ZRt. munkavállalója az Állapotismereti és Karbantartási Osztályon, Részt vett a cég 2008 és 2010 között első ízben indított tehetségprogramon, mely több lehetőséget kínált a dolgozóknak.

-Elsőként az OVIT Zrt. üzemviteli igazgatóságán dolgoztam 2001-től, majd az összevonást követően kerültem jelenlegi munkahelyemre a MAVIR ZRt. Állapotismereti és Karbantartási Osztályára 2006. január elsejétől. Legfőképp az átviteli hálózati távvezetékek hálózatának állapotvizsgálatával és karbantartás tervezésével, szervezésével foglalkozunk. Többek között ennek is köszönhető a folyamatos és minőségi áramellátás.

Évekkel ezelőttre nyúlik vissza a történet, már pályám kezdetén is szerettem foglalkozni a munka világát érintő kérdésekkel. Munkajog, kollektív szerződés, különböző rendelkezések –ha nem is sűrűn, de változtatásokkal terheltek, véleményem szerint nem árt ismerni ezeket. Mivel a munkatársak is tudták rólam, hogy tájékozott vagyok ezekben a kérdésekben, egyre többet jöttek hozzám különböző témákat érintve. Milyen támogatás mikor jár a dolgozónak, hogyan alakul a munkaidő, miért jár többletjuttatás, stb. Ez odáig jutott, hogy rákérdeztek, miért nem foglakozom akkor szervezett formában ezzel a nem mellékes és szerteágazó tevékenységgel. Így valóban kézenfekvő volt indíttatásom az érdekvédelmi szervezetbe való bekapcsolódásra – és igen, hasznos a munkahelyünkkel kapcsolatos háttér információkról tudni, megvitatni, illetve keresni azokat a pontokat, amelyek által jobbá tehetjük a mindennapjainkat, életkörülményeinket is, úgy, hogy mindegyik fél elégedett legyen.

Elsőként szakszervezeti tag lettem, szívesen válaszoltam a kollégák kérdéseire, sőt, jóleső érzéssel töltött el, hogy tudtam segíteni másoknak. Idén áprilisban volt teljes körű szakszervezeti választás, amikor a kollégák megválasztottak a VIRÜSZ Anikó utcai főbizalmjának a MAVIR ZRt.-nél. Ennek örülök és igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

Az üt egy kooperatív szervezet a vállalat vezetésével, kevésbé konfrontatív, de természetesen a szakszervezet és az üzemi tanács működése a gyakorlatban összehangolt, fontos azonban látni a különbséget – bizonyos esetekben az egyik együtt döntési joggal, másik véleményezési joggal rendelkezik és így tovább.

A feladatok egy részét ismertem már megválasztásomkor, mégis nagyon sok újdonságot kaptam, illetve a több információ mellé több feladatot is. A MAVIR ZRt.-nél jelenleg évente kétszer tartunk olyan megbeszélést, amelyen a cég vezérigazgatója is részt vesz és tájékoztatást ad az aktualitásokról, és válaszol a feltett kérdésekre. Ezek az ülések rendkívül fontosak a munkavállalók szempontjából, mivel első kézből értesülhetünk a bennünket érintő dolgokról. Örülök annak, hogy jó kapcsolat alakult ki a vállalat vezetése és az érdekvédelmi szervezetek között. Ennek egyik példája, hogy részt vehetek a kihelyezett vezetői értekezleteken, ami rendkívül hasznos az információáramlás szempontjából is. Üzemi tanács ülése szükség szerint kerülnek összehívásra, ez gyakoribb, amikor a szociális és jóléti keretek elosztása kerül napirendre a cégnél. A személyes kapcsolattartás által meghatározó döntések születnek közös megegyezéssel. Az apróbb, kevésbé sürgető témában bevált módszer nálunk az elektronikus úton való véleménykérés, mely egyszerű, gyors és hatékony – ez a szabadságok alatt is jól működik. Végső soron sok múlik a kommunikáción, kellő odafigyeléssel, a lehetőségek kihasználásával sokat tehetünk munkatársainkért, akik bizalmat szavaztak nekünk.

Eseménynaptár
Tagszakszervezetek
Forró drót - letölthető újságok