Miskolci Erőmű Szakszervezet
MESZ
Cím:
3531 Miskolc Tatár u. 29/B.
Tisztségviselő:
Kusiák Ernő
Miskolc
Miskolci Erőmű Szakszervezet

-A Miskolci Erőmű Szakszervezetnek három fős apparátusa van, ezek az elnök, az elnökhelyettes, és a gazdasági elnökhelyettes. Személyemben ellátom a szakszervezet vezetésének és koordinálásának feladatait, ezeken nem mint függetlenített képviselő, hanem a munkám mellett végzem el. Üzemi tanács nincs a cégnél, tekintettel kis létszámra. Elmondhatom, hogy a munkáltatóval kiegyensúlyozott és jó kapcsolatot ápolunk, erre törekszünk a jövőben is- hangsúlyozza az elnök.

 

Tisztségviselők: Elnök - Kusiák Ernő
Elnökhelyettes - Kundrák Gábor
Gazdasági elnökhelyettes - Sztrik Attila

 

A Miskolci Fűtőerőműről

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2001 végén nyerte el Miskolc város pályázatát három városi fűtőmű kapcsolt energiatermelő berendezéssel történő bővítésére adott ajánlatával.

A Tatár utcai telephelyre 5 db 3,9 MWe villamos és kb. 4,2 MWth hőteljesítményű motorgenerátor egység, Diósgyőrbe 1 db, míg Bulgárföldre szintén 1 db, de más típusú 1 MWe villamos és kb. 1,1 MWth hőteljesítményű motorgenerátor egység került beépítésre. A Miskolc Tatár utcai öt motor két hőkörzet hőellátásában működik közre úgy, hogy két motor állandóan az Avas, két motor a Belváros hőkörzetekre dolgozik, míg az ötödik motor a hőigénynek megfelelően bármelyikhez kapcsolható. A gázmotorok kereskedelmi üzeme mindhárom telephelyen 2003 végén kezdődött meg. A gázmotoros erőművek kezelését és karbantartási feladatainak ellátását az MVM Zrt. 99%-os tulajdonában lévő MIFŰ Miskolci Fűtőerőmű Kft. végzi. Emellett az MVM Zrt. 2003-ban megkezdte egy kombinált ciklusú hőszolgáltató blokk létesítésének előkészítését. Beépítésre került 1 gázturbina,és 1 gőzturbina.A kombinált ciklusú erőmű villamos teljesítménye 39,6 MWe, hőteljesítménye 33,9 MWth, 87% összhatásfok biztosítása mellett. Az erőmű 2007. december 1-jén kezdte meg kereskedelmi üzemét, ennek kezdetével a MIFŰ Kft. a MIHŐ Kft.-vel kötött előzetes megállapodás szerint a Tatár utcai hőtermelő kazánokat is átvette, amely által komplexen biztosítja Miskolc távhőellátásának mintegy 85%-át.

A berendezésekkel villamos energia termelés is folyik.