Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete
MÉSZ
Cím:
7031 Paks Pf.: 71.
Tisztségviselő:
Hatvani Jácint
Paks
Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. váltóműszakos dolgozói az érdekeik képviseletére alulról jövő demokratikus kezdeményezéssel saját érdekvédelmi szervezetet hoztak létre 1993-ban, mely a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete nevet kapta.

A MÉSZ célja az általa tömörített műszakos munkavállalók érdekképviselete, a Munka Törvénykönyve és a Részvénytársasági Kollektív Szerződésben rögzített munkavállalói érdekek védelme, a megfelelő szociális körülmények lehetőség szerinti biztosítása, együttműködve a különböző szakszervezetekkel.


A MÉSZ tisztában van azzal, hogy tagjai és támogatói az atomerőmű biztonságos üzemeltetése szempontjából az emberi tényező vonatkozásában meghatározó jelentőséggel bírnak. Ennek tudatában támogat minden, a biztonságos üzemeltetést segítő szervezeti, műszaki, oktatási, dokumentáció módosítással kapcsolatos, stb. intézkedést, tekintet nélkül arra, hogy a kezdeményezés a munkáltató, a hatóság, vagy tagjainak köréből származik.

1995-ben csatlakoztunk a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához, azon belül pedig a LIGA VHSZ szervezetéhez. 2009. január 1-el a VDSZSZ tagjaivá váltunk.

A MÉSZ 2003-ban megalapította a Műszakosokért Alapítványt, melynek célja: a Paksi Atomerőmű Részvénytársaságnál műszakos munkarendben dolgozó, nehéz élethelyzetbe került munkavállalók és családtagjaik segítése.

Az alapítvány a rászorultak gyógyulásához, rehabilitációjához, gyógykezeléséhez, a tartósan munkaképtelen vagy csökkent munkaképességű, valamint az elhalálozott munkavállalók gyerekeinek tanításához, nyújt anyagi segítséget, egyszeri vagy folyamatos szociális támogatást folyósítva.
Az alapítvány a fenti célokat közhasznú szervezetként végzi.

A MÉSZ a munkavállalók érdekvédelmén felül nagy hangsúlyt fektet a tagjaival való jó kapcsolat kialakítására.

  • Minden évben a teljes jogú tagok gyermekeinek részére a MÉSZ mikuláscsomaggal készül.
  • Évek óta nagy sikerrel és részvétellel zajlanak a sportrendezvényeink, legfőképpen a labdarúgás. MÉSZ kupa, MÉSZ-MELOTEX kupa, iparági foci, családi foci stb.
  • Tagjaink részére évenként kb. 4-5 alkalommal színházlátogatást szervezünk, nagy sikerrel.
  • Hölgytagjaink számára vacsorával egybekötött ajándékozást tartunk. Pártoló hölgyeinknek virággal kedveskedünk.
  • Évek óta nagy sikerrel zajlanak családi napjaink. Próbáljuk úgy megszervezni a családi napokat, hogy mindenki egyaránt találjon saját maga számára nemtől és kortól függetlenül szórakozási lehetőséget. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy eddig sikerrel jártunk.
  • Minden évben színvonalas vacsorával és értékes ajándékkal búcsúztatjuk el nyugdíjba vonuló kollégáinkat.
Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete